søndag 12. april 2009

Isaacs siste dag i Sverige og første dag i Norge

Her er begynnelsen på Isaacs blogg, opprettet av Ragnhild og videreført av Astrid og Roald Bjaanes.

Astrid begynte med research på lyse mellompuddelkull i vinter. Vi endte opp hos kennel Batotes og trivelige familien Niska i Ervalla, 2 mil nord for Örebro i Sverige: mamma Barbro og gymnaselevene Therese og Thomas. Kennel Batotes web-adresse: http://www.batotes.st/ 

Deres mellompuddel Candy fødte 8. februar et kull med 6 valper, 3 hunner og 3 hanner. Kennelen har også to andre voksne tisper som er i familie med valpekullet: En helsøster fra Candys forrige kull samt tante, som er søster til kullets pappa. Pappaen heter Albert og er fra Balsons kennel i Hörby, Skåne.  Mer om bakgrunnen under ”Om meg” – den er under utarbeidelse. 

Valpene har fått en solid oppdragelse av de voksne hundene og i lek med kullsøsken. Dessuten er Barbro og hennes ungdommer svært opptatt av sosialisering hjemme, innendørs og utendørs. Valpene har fått være med på skogstur, bilturer, lekt i snø, vært på bytur til Örebro med besøk på slottet, jernbanestasjonen og vandring i bygatene. Veterinærens attest: ”En utav de fräschaste valpkullarna de har sett. Alla valparna är väldigt sociala: kommer glatt fram och hälsar. Valparna är lugna och trygga. Kullen får MVG i betyg!” 

Vem kann stå för detta gänget?





Therese og Thomas foran slottet i Örebro                  

Isaacs egentlige navn er Batotes Ilex, men hos oss i Horten blir navnet Isaac. Dette henspeiler på Ilex’s tilsynelatende ettertenksomhet som resulterte i oppnavnet ”Professoren”. Hvorfor ikke da kalle ham opp etter vitenskapsmannen Isaac Newton (han med bl.a. tyngdelovene og gravitasjonskraften)?

Vi var veldig glade for å bli akseptert som valpekjøpere, og påskeaften reiste Astrid, Ragnhild og Roald til Ervalla for å hente hjem vårt nye familiemedlem. Med på kjøpet fikk vi en mengde skriftlig og muntlig informasjon, utstyr, fór og DVD’er med info og opplæring samt fine bilder fra Ilex Isaacs første leveuker.

Her er vi hjemme hos Barbro, Therese og Thomas i Ervalla, sammen med Ragnhild og Astrid med Isaac på armen, like før vi drar derfra:



Her er noen bilder fra de første dagene: 

Isaac hjemme i Ervalla:

På armen til Ragnhild:

Sjekker ut blomstene til mamma:

Liten hund i stor verden...

Hæ? meg??

På trappa:

Skal jeg tørre å gå ned?




1 kommentar:

  1. Kjempefint :)
    Flott, gleder meg til å følge med!

    Var koselig å passe Isaac i dag :)

    SvarSlett